2008. szeptember 4., csütörtök


Mit ír a Biblia a munkáról?


"Aki lustán dolgozik, elszegényedik, de a szorgalmas munka meggazdagít."

Példabeszédek könyve 10:4


"Mert ahogyan a sok munka álommal jár, úgy a sok beszéd ostoba fecsegéssel."

Prédikátor könyve 5:2


"Felebarátodat ne zsákmányold ki, és ne rabold ki. A napszámos bére ne maradjon nálad másnap reggelig!"

Mózes harmadik könyve 19:13


"Íme, a földjeiteket learató munkások bére, amelyet visszatartottatok, égre kiált, és az aratók panasza eljutott a Seregek Urának a fülébe."

Jakab levele 5:4


"Az ember munkába indul, és dolgozik egészen estig."

Zsoltárok könyve 104:23


"Aki lustán dolgozik, elszegényedik, de a szorgalmas munka meggazdagít."

Példabeszédek könyve 10:4


"Szerez gyapjút és lent, és jókedvűen dolgozik kezével."

Példabeszédek könyve 31:13


"Édesen alszik, aki dolgozik, akár keveset, akár sokat eszik; a gazdagot ellenben nem hagyja aludni a jóllakottság."

Prédikátor könyve 5:11


"Egyik a másikat támogatja, és ezt mondják egymásnak: Légy erős! Biztatja a mester az ötvöst, aki simítókalapáccsal dolgozik az üllőn, és ezt mondja a forrasztásról: Jól van, meg kell erősíteni szegekkel, hogy ne mozogjon!"

Ézsaiás könyve 44:6-7


"A kovácsmester vésőt fogva dolgozik az izzó szénnél. Pöröllyel készíti a szobrot, erős karral dolgozik rajta. Ha megéhezik, elveszti erejét; ha nem iszik vizet, kimerül. A kovácsmester vésőt fogva dolgozik az izzó szénnél. Pöröllyel készíti a szobrot, erős karral dolgozik rajta. Ha megéhezik, elveszti erejét; ha nem iszik vizet, kimerül. Az ácsmester kifeszíti a mérőzsinórt, vörös krétával rajzol, majd gyaluval dolgozik, azután körzővel rajzol, és emberalakot készít, mint egy feldíszített embert, hogy házban lakjék. Cédrust vág ki, tölgyfát vagy cserfát választ, amelyet az erdő fái között nevelt, kőrisfát ültet, amelyet az eső nevel. Ez lesz az ember tüzelője, vesz belőle, hogy melegedjék, befűt, és kenyeret süt. De istent is csinál belőle, és leborul előtte; bálványszobrot készít, és imádja azt.
Felét eltüzeli, ennél a felénél pecsenyét süt, megeszi a húst, és jóllakik; közben melegszik, és ezt mondja: De jól megmelegedtem, amíg néztem a tűz fényét! A fa többi részéből istent készít: bálványszobrot. Leborulva imádja, és így könyörög hozzá: Ments meg engem, mert te vagy az istenem! Nem tudnak és nem értenek semmit, mert szemük nem képes látni, és nincs eszük, nem értenek. Nem gondolja meg az ilyen ember, nem tudja és nem érti, hogy ezt mondaná: Felét eltüzeltem, kenyeret sütöttem parazsánál, húst is sütöttem, és megettem. A többi részéből utálatos bálványt csinálok, és egy fatuskót imádok! Aki hamuban gyönyörködik, azt félrevezeti saját megcsalt szíve. Nem mentheti magát, és nem mondhatja ezt: Csak hazugságra támaszkodtam! Gondold meg, Jákób, mindezeket, mert te, Izráel, az én szolgám vagy! Én formáltalak, az én szolgám vagy te, Izráel, nem feledkezem meg rólad!"

Ézsaiás könyve 44:16-21


"Sokat vetettetek, de keveset hordtatok be; esztek, de nem fogtok jóllakni; isztok, de nem fogtok megrészegedni; ruházkodtok, de nem fogtok megmelegedni. Aki pénzért dolgozik, mintha lyukas erszénybe rakná a pénzét. Így szól a Seregek URa: Gondoljátok meg, mi történik veletek! Menjetek föl a hegyre, hordjatok fát, és építsétek fel a templomot, hogy gyönyörködjem benne, és dicsőítsenek engem! - mondja az ÚR. Sokra számítottatok, de csak kevés lett, és amit hazahordtatok, azt is elfújtam. Ugyan miért? - így szól a Seregek URa. Azért, mert az én házam romokban hever, ti meg csak a magatok háza körül szorgoskodtok."

Aggeus könyve 1:6-9


"Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik."

Zsoltárok könyve 37:5


"Ujjongás és győzelem hangja zeng az igazak sátraiban: az ÚR jobbja hatalmasan munkálkodik! Fölemelte jobbját az ÚR, az ÚR jobbja hatalmasan munkálkodik!"

Zsoltárok könyve 118:15-16


"Jézus így szólt hozzájuk: "Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom."

János evangéliuma 5:17


"Tehát az, aki a Lelket adja nektek, és hatalmas erőkkel munkálkodik közöttetek, vajon a törvény cselekedetei, vagy a hit igéjének hallása által teszi-e ezt?"

Galáciabeliekhez írt levél 3:5


"Ezért mi is szüntelenül hálát adunk az Istennek, hogy amikor hallgattátok az Istennek általunk hirdetett igéjét, nem emberi beszédként fogadtátok be, hanem Isten beszédeként, aminthogy valóban az, és annak ereje munkálkodik is bennetek, akik hisztek."

Thesszalonikaiakhoz írt első levél 2:13


"A munkás önmagáért fáradozik, mert szája kényszeríti rá."

Példabeszédek könyve 16:26


"Ekkor így szólt tanítványaihoz: "Az aratnivaló sok, de a munkás kevés:"

Máté evangéliuma 9:37


"Mert méltó a munkás a kenyerére."

Máté evangéliuma 10:10


"Így szólt hozzájuk: "Az aratnivaló sok, de a munkás kevés, kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába."

Lukács evangéliuma 10:2


"Igyekezz kipróbált emberként megállni az Isten előtt, mint olyan munkás, aki nem vall szégyent, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét."

Timótheushoz írt második levél 2:15

További témák:

Mit ír a Biblia a böjtről?

Mit ír a Biblia az Igéről?

Mit ír a Biblia Istenről?

Mit ír a Biblia a háláról?

Mit ír a Biblia a kísértésről?

Mit ír a Biblia a házasságról?

Mit ír a Biblia a parancsolatokról?

Mit ír a Biblia a megbocsátásról?

Mit ír a Biblia a reménységről?

Mit ír a Biblia a válásról?

Mit ír a Biblia az örömről?

Mit ír a Biblia az beszédről?

Mit ír a Biblia az kitartásról?

Mit ír a Biblia az hazugságról?

Mit ír a Biblia a engedelmességről?

Mit ír a Biblia a bizalomról?

Mit ír a Biblia az imáról?

Mit ír a Biblia Isten szeretetéről?

Mit ír a Biblia a horoszkópról?

Mit ír a Biblia a félelemről?

Nincsenek megjegyzések: